Автор: Стефан Ташев, breaking.bgБившият личен охранител от НСО на Кирил Петков

...
Автор: Стефан Ташев, breaking.bgБившият личен охранител от НСО на Кирил Петков
Коментари Харесай

Личният охранител на Кирил Петков става зам.-министър на вътрешните работи

Автор: Стефан Ташев, breaking.bg

Бившият персонален охранител от НСО на Кирил Петков като министър-председател най-вероятно ще стане зам.-министър на вътрешните работи, научи Breaking.bg от свои хора в Министерство на вътрешните работи.

Става дума за Кирил Ценкин, който е в дълъг болничен от службата за защита, като преди този момент е пратен от шефа си в резиденция „ Шабла “. Ценкин е любим на бащата на Петков Татко Петко, който дори желал да го направи началник на НСО, само че пазарлъците и свадите в обединението ПП-ДБ кой да управлява чистките в службите го изтикала към Министерство на вътрешните работи, настояват осведомени.

Ценкин е дълготраен държавен охранител, управлявал е авангарда от защитата на Цветан Цветанов, до момента в който той бе вътрешен министър в първия кабинет на Бойко Борисов.

Както Breaking.bg по-рано през седмицата писа Министерство на вътрешните работи остава единственото министерство единствено с един назначен от новото държавно управление заместник-министър. Проблемът е в свадите сред Рашковци-ПП и АтанасАтанасовци-ДБ кой да овладее силовите структури и службите в Министерство на вътрешните работи. Засега във войната печели Бойко Рашков който съумя да назначи два протежета-Стоян Темелакиев за зам.-министър на Министерство на вътрешните работи, който да отнеме лостовете от ръководството на изпадналия в недружелюбност основен секретар Петър Тодоров, трансформирайки го във фигурант преди да бъде заменен и Явор Серафимов, служителят направил шеметна кариера от началник на отдел, през зам.-директор и от през вчерашния ден шеф на ГДБОП с помощта на обстоятелството, че е потулил разработка „ Градинарят “ против Бойко Рашков.

Както първи прогнозирахме бе заменена шефката на „ Гранична полиция “ Росица Димитрова, като се чака на овакантения пост да бъде върнат Диян Моллов, любим на Бойко Рашков. От поста началник на пресцентъра на Министерство на вътрешните работи е освободен Явор Симов, прочул се със скандалното публично известие на министерството за ареста на Бойко Борисов, Севделина Арнаудова и Владислав Горанов, изтрито по нощите от уеб страницата на ведомството. С поста си се разделя и медийният консултант на Демерджиев Мария Папазова.

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР